Friday, February 11, 2011

~peringatan buat diri yang sering alpa~AURAT WANITA
Bagi SEURAT@SEHELAI@SEUTAS rambut yang ditayangkan secara sengaja pada lelaki ajnabi,
akan diseksa dengan digantung badan pada rambutnya dalam neraka sehingga mendidih otak selama 40 tahun.

1 urat rambut= 40 tahun akhirat
1 hari akhirat= 1000 tahun dunia
40 tahun akhirat= 14 600 000 dunia

Peristiwa Israk Mikraj- peringatan buat diri

1. Wanita menangis sambil meminta pertolongan tetapi tiada yang sanggup membantu. Gambaran balasan wanita yang berhias bukan kerana suaminya. 

2. Wanita tergantung pada rambutnya, otaknya menggelegak dalam periuk. Balasan wanita yang tidak menutup auratnya (rambut) 

3. Wanita berkepala seperti babi, badannya seperti kaldai dan menerima berbagai balasan wanita yang suka membuat fitnah, bermusuh dengan jiran dan membuat dusta. 

4. Wanita yang mukanya hitam dan memamah isi perutnya sendiri. Balasan wanita yang menggoda dan menghairahkan lelaki. 

5. Lelaki dan wanita yang ditarik kemaluannya ke depan dan ke belakang serta dilontar mukanya ke api neraka. Kemudian ditarik dan dipukul hingga keluar api dari badannya. Balasan orang yang membesarkan diri dan takabur kepada orang ramai.6. Lelaki dan wanita dimasukkan besi pembakar daging dari duburnya, keluar hingga ke mulutnya. Balasan orang yang membuat fitnah, mengejek dan mencaci. 

7) Wanita tergantung rambutnya di pohon Zakkum, api neraka membakarnya lalu kering kecut dagingnya terbakar. Balasan wanita yang minum ubat untuk membunuh janin. 

8. Wanita dibelenggu dengan api neraka, mulutnya terbuka luas, keluar api dari perutnya. Balasan wanita yang menjadi penyanyi tidak sempat bertaubat. 

9. Lelaki dan wanita yang masuk api ke dalam perut dari duburnya lalu keluar dari mulut. Balasan orang yang makan harta anak yatim.

10. Lelaki dan wanita kepalanya terbenam dalam api, dituang pula air panas ke badannya lalu melecur seluruh tubuhnya. Balasan orang yang berusaha ke arah pergaduhan sesama manusia.

moga ia menjadi satu peringatan yang jelas buat diri yang sering alpa dan leka serta menganggap dosa itu biasa, takutlah kita dengan azab Allah S.W.T.

p/s: terima kasih buat ema mira :)

1 comment: